7 juni 2017 - (437) Oplichting door dakdekkers

Cuijk - Op woensdag 07 juni 2017, tussen 09.00 uur en 09.30 uur, zijn er bewoners in Cuijk-Noord opgelicht. Een man gaf zich uit als een medewerker van een dakdekkersbedrijf uit Boxmeer. Deze man had de bewoners verteld dat het dak van hun woning gerepareerd moest worden, en bood hiervoor zijn diensten aan. Toen de bewoners een legitimatiebewijs van de man wilden zien, gaf de man aan deze uit zijn auto te willen halen. De man is echter niet teruggekeerd. De bewoners hebben de man betaald voor onverrichte diensten.
Het dakdekkersbedrijf uit Boxmeer heeft ons bevestigd dat de omschreven man niet bij het bedrijf werkzaam is. Het is niet uit te sluiten dat deze man in meerdere plaatsen actief is om zijn slag te kunnen slaan.
Wij willen graag meer informatie met betrekking tot deze man. Heeft u hem zien lopen, of hem in een vervoermiddel zien vertrekken? Dan willen wij dat graag van u weten! (2017117944)
Via dit bericht willen wij iedereen waarschuwen om niet op zijn praktijken in te gaan. 
Vertrouwd u het niet, bel de politie. (0900-8844)
Hoe kunt u de kans op oplichting verkleinen?
• Blijf alert 
- Wees voorzichtig met uw persoonlijke gegevens. Berg ze zorgvuldig op. Geef nooit uw pincode af. Bedenk of de gegevens die u geeft ook voor het gevraagde doel nodig zijn of zullen worden gebruikt. 
- Let op als iemand u benadert zonder dat u daarom hebt gevraagd. 
Blijf sceptisch en vraag uzelf hoe waarschijnlijk het is dat een onbekend iemand u iets wilt geven zonder daarvoor iets terug te willen hebben.
• Laat u niet dwingen 
- Let op als iemand vasthoudend is en blijft aandringen. 
- Let op als iemand u dwingt snel een beslissing te maken. Neem bedenktijd.
 - Geef geen geld aan mensen die u niet kent.
• Wees geïnformeerd 
- Houd de media in de gaten. Zij geven informatie over oplichtingpraktijken bij u in de buurt. 
- Vertrouwt u het verhaal van iemand aan de deur niet? Doe dan navraag. Zoek het telefoonnummer van het bedrijf op en bel het bedrijf. Sluit de voordeur als u belt. 
- Informeer bij consumentenorganisaties naar uw rechten als consument.
• Speel op zeker 
- Kies voor samenwerking met gecertificeerde bedrijven. 
- Vraag offertes aan bij vergelijkbare bedrijven voor u tot een koop overgaat. 
- Wilt u werkzaamheden door een bedrijf laten verrichten? Vraag dan vooraf een schriftelijke prijsopgave op en leg vast welke werkzaamheden worden verricht. 
- Noteer belangrijke telefoonnummers om bijvoorbeeld uw bankpassen te blokkeren. 
- Bewaar aankoopbewijzen en controleer uw bankafschriften.


Heeft u informatie omtrent deze melding, dan wordt u verzocht om, hier te reageren. Bij dringende aanwijzigen rondom deze, of een andere zaak, kunt u beter direct contact opnemen met de politie, telefoonnummer 0900-8844.