7 januari 2015 - (276) Schade door vuurwerk

Tijdens de jaarwisseling zijn in de wijk de Valuwe en met name rondom het winkelcentrum diverse vernielingen aangericht. Diverse ondernemers en de gemeente zitten met een behoorlijke schadepost. Deze vernielingen zijn veroorzaakt door een zware vuurwerkbom.  Deze vuurwerkbom bestond uit een holle stalen buis voorzien van kruit. Vuurwerkbommen bevatten, zoals de naam zegt, als voornaamste ingrediënt, vuurwerk.
Dergelijke vuurwerkbommen zijn vaak levensgevaarlijk. Ze kunnen te vroeg afgaan, of men kan zich in hun kracht vergissen.
 
Men realiseert zich meestal niet dat zelfs een harde schok (het pakketje per ongeluk laten vallen of er met een hamer op slaan) de bom al kan doen ontploffen. Als de bom in een fles of pijp wordt verpakt, kan deze uiteenspatten, waardoor de stukken als projectielen alle kanten op vliegen met als gevolg dat er buiten degene die het vuurwerk afsteken er ook nog slachtoffers kunnen vallen.
In deze situatie was dit zeer zeker mogelijk geweest. (op het middelste plaatje ziet u een restant van de pijp die zich in een van de nieuwe bankjes in het winkelcentrum geboord heeft)
 
De politie is op zoek naar personen die getuigen zijn geweest van deze ernstige vorm van vernieling.
 
Heeft u informatie omtrent deze melding, dan wordt u verzocht om, hier te reageren. Bij dringende aanwijzigen rondom deze, of een andere zaak, kunt u beter direct contact opnemen met de politie, telefoonnummer 0900-8844.