7 februari 2014 - (205) Beste bewoners, het is weer carnavalstijd

CARNAVAL IS GELEGENHEID VOOR INBREKER, VOORKOM DIT!
 
Al jaren is een stijging te zien in het aantal inbraken in de weken voorafgaand en tijdens de carnavalsperiode. Potentiële inbrekers profiteren van het feit dat veel mensen tijdens de carnavalsperiode van huis zijn. De kans om slachtoffer te worden van een woninginbraak is in deze periode dan ook groter. De politie surveilleert daarom extra en met meer eenheden tijdens deze periode, maar vraagt ook bewoners extra alert te zijn.   
 
Wees dus alert en bel de politie!
 
Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details, zoals kenteken, merk en kleur van de auto, uiterlijke kenmerken en kleding van personen en bel direct de politie.
 
In een acute noodsituatie kunt u het alarmnummer 112 bellen. Aan de hand van de melding wordt de inzet bepaald. U be­grijpt dat op een melding "er wordt nù ingebroken" anders gerea­geerd wordt dan op "er is afgelopen nacht inge­broken".
 
Ook als er bijvoorbeeld een vreemde auto regelmatig door de wijk rijdt en de chauffeur bijzonder veel aandacht heeft voor bepaalde woningen. Geef dit dan toch even door via 0900 - 8844. Mogelijk voorkomen we er samen een inbraak mee.
 
 
Speciale tips voor de Carnavalsdagen
 
·          Geef u woning een bewoonde indruk: laat de verlichting in huis branden door bijvoorbeeld tijdschakelaars te gebruiken.
 
·          Als u besluit uw huis te versieren met vlaggen en dergelijke, zorg dan dat er een extra oogje in het zeil gehouden wordt. Inbrekers leiden hieruit af dat u Carnaval bent vieren. Vraag bijvoorbeeld uw buren om tijdens uw afwezigheid uw huis extra in de gaten te houden.
 
·          Laat een contactpersoon weten waar u te bereiken bent.
 
·          Zorg ervoor dat de contactpersoon in geval van nood in uw woning kan (reservesleutel).
 
·          Zorg voor een goede verlichting aan de voor- en achterzijde van uw huis (bij voorkeur met bewegingsmelders). Inbrekers werken graag ongestoord in het donker.
 
·          Sluit ramen en deuren zorgvuldig. Draai de deur altijd op het nachtslot en gebruik ook andere aanwezige sloten. Sluit de ramen af met één of meerdere afsluitbare raamboompjes.
 
·          Sluit uw tuin en uw schuur goed af.
 
·          Laat geen opstapjes in de tuin staan, zoals ladders of vuilcontainers. Inbrekers gebruiken deze om bijvoorbeeld op het dak te klimmen.
 
·          Laat geen onbekenden met u meelopen in het trappenhuis of de hal van een flat en open vanuit uw woning niet voor onbekenden de centrale toegangsdeur van een pand.
 
 
 


Heeft u informatie omtrent deze melding, dan wordt u verzocht om, hier te reageren. Bij dringende aanwijzigen rondom deze, of een andere zaak, kunt u beter direct contact opnemen met de politie, telefoonnummer 0900-8844.