Nieuws Overzicht 2014


15 december 2014 - Activiteiten op 19 december gaan niet door
Door een ongelukkige combinatie van te weinig aanmeldingen en een onvoorzien te kort aan vrijwilligers zullen we de activiteiten die voor 19 december gepland staan (de lichtjes optocht en het samenzijn bij de kerstboom) helaas moeten laten vervallen.


15 december 2014 - Kerstmarkt Merletcollege28 november 2014 - kerstviering Safina 2014
Kerstviering Safina 2014 “Het volmaakt geschenk” Vanaf 24 november kaarten beschikbaar


28 november 2014 - Scouting Cuijk verkoopt weer kerststollen
Ook dit jaar gaan de leden van Scouting Cuijk weer op pad om heerlijke kerststollen te verkopen. De kerststollen worden net als voorgaande jaren weer gebakken door bakkerij de Haas uit Haps die ze voor een speciale prijs aan Scouting Cuijk levert. De stollen worden geleverd in een doos, wegen meer dan 800 gram, zijn bereid met roomboter en van een heerlijke ambachtelijke banketbakkerskwaliteit.


28 november 2014 - Radius zoekt Vrijwillige Buurtbemiddelaars!
Buurtbemiddeling is een succesvolle methode om conflicten tussen buren op te lossen. Getrainde vrijwilligers brengen buren weer met elkaar in gesprek. Ze helpen partijen om het onderlinge contact te herstellen en zelf oplossingen voor het conflict te bedenken.


24 november 2014 - Kerstactiviteiten in de Valuwe
De evenementen werkgroep van wijkraad De Valuwe organiseert ook dit jaar weer verschillende activiteiten rondom de kerst, hieronder leest u welke dit zijn;


6 november 2014 - Mooiland zoekt modellen voor beeldbank
Mooiland zoekt bewoners van de Valuwe die model willen staan voor de uitbreiding van hun beeldbank (foto’s hiervan worden gebruikt voor de website, nieuwsbrieven, bouwborden enz. ).


4 november 2014 - Verhuur start woningen Mooiland
Mooiland start met de verhuur van de 26 appartementen en de elf kleine eensgezinwoningen in het hart van de Valuwe. Interesse? Vanaf dinsdag 4 november na 18.00 uur kunt u terecht op mooiland.nl om te reageren.


31 oktober 2014 - Cursusdag voor moestuinders bij Verdeliet
Leer in 1 dag hoe u een gezonde moestuinbodem kunt krijgen, want dat is de basis voor een succesvolle moestuin, en doe mee met de workshop op lokatie ‘zelf een goede composthoop opzetten’.


30 oktober 2014 - De najaarseditie van "Welig" is uit
Wereldtuin Verdeliet (toermalijnlaan) heeft een nieuw informatieblad uitgebracht. U kunt deze najaarseditie van "Welig" bekijken door op onderstaande afbeeelding te klikken


27 oktober 2014 - Ook geïnspireerd raken door Marius'Filosofenpad?
Op 24 oktober 2013 nam Marius van den Elzen afscheid als projectleider van het sociale gedeelte van de revitalisering van De Valuwe. Bij dit afscheid is hem door wijkraad de Valuwe en gemeente Cuijk een filosofenpad aangeboden.


15 oktober 2014 - De herfst(vakantie) vieren bij Verdeliet.
De natuur trekt zich terug, de bijen zijn ingewinterd maar bij Wereldtuin Verdeliet gonst het nog van de activiteiten.


7 oktober 2014 - Grootschalige integrale controle in de Valuwe
Cuijk, 7 oktober 2014 – In de vroege ochtend van dinsdag 7 oktober is de gemeente Cuijk – samen met diverse partners – gestart met een grootschalige, integrale controle in de wijk De Valuwe. Bij deze controle worden (bestuurders van) auto’s, motoren, scooters en andere voertuigen gecontroleerd. Op de parkeerplaats bij het sportpark van voetbalvereniging JVC Cuijk is een centraal controlepunt ingericht. Doel van de controles is het verder verbeteren van de leefbaarheid en de veiligheid in de wijk


7 oktober 2014 - Geslaagde integrale controle in de Valuwe
Ruim 115 controleurs van onder andere de gemeente Cuijk, de Belastingdienst, de Douane, de Koninklijke Marechaussee, het UWV, de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Regionaal Bureau Leerplicht, woningcorporatie Mooiland en verschillende onderdelen van de Politie hebben vandaag een grootschalige, gebundelde controle uitgevoerd in de wijk De Valuwe. Er werden bedrijven bezocht, huisbezoeken afgelegd en bestuurders van auto’s, motoren, scooters en andere voertuigen werden gecontroleerd. Doel van de


6 oktober 2014 - €60.000 van Oranje Fonds voor Wereldtuin Verdeliet
Verdeliet is een ecologische voedseltuin en ontmoetings/belevingstuin; een groene, gezonde oase in een kleurrijke wijk (De Valuwe) in het Land van Cuijk. In 2013 is een aantal mensen met veel inzet en enthousiasme begonnen om van een braakliggend stuk grond (een voormalige schooltuin in Cuijk) een nieuwe, vruchtbare en levendige plek te maken.
Verdeliet maakt gebruik van wat op hun pad komt en gegund wordt aan spullen, kennis, diensten, toegang tot netwerken, enz.
Het motto van Verdeliet is: doe


6 oktober 2014 - Opening Marius’ Filosofenpad
Voormalig projectleider revitalisering De Valuwe opent op zaterdag 11 oktober zijn ‘eigen’ pad


1 oktober 2014 - Wijkevenement De Valuwe groot succes.
Nieuw Valuweplein hart van bruisende festiviteiten


27 september 2014 - Verkeersmaatregelen Wijkevenement
In verband met het wijkevenement zijn er verschillende verkeersmaatregelen genomen.


19 september 2014 - Kijk naar de plannen voor uw wijk!
Inloopbijeenkomst 24 september


16 september 2014 - Burendag, 27 september bij wereldtuin Verdeliet
Zaterdag 27 september is het Burendag. Deze dag staat in het teken van ontmoeten, elkaar ondersteunen en verbinden van de mensen in jouw buurt. Het begrip "buurt" is breder te trekken dan een wijk, in feite is iedereen die je ontmoet bij jou "in de buurt".


9 september 2014 - Wijkevenement, opening plein en start bouwfase 2a
Opening plein en start bouwfase 2a Bewoners de Valuwe verbinden tijdens Wijkevenement 28 september


9 september 2014 - Wijkevenement: Doe ook mee met de klompendans!
Je kunt je nog tot 14 september opgeven om mee te doen met de klompendans tijdens het wijkevenement op 28 september.


8 september 2014 - Gezonde Moestuin lezing bij Wereldtuin Verdeliet
Een gezonde moestuin, wie wil dat niet? Zelf gezonde groenten kweken is niet alleen heel leuk en avontuurlijk, maar je weet dan ook wat je kweekt dus kunt het heel gezond aanpakken. Om dat te laten slagen is enige basiskennis wel noodzakelijk.


4 september 2014 - Dans verbindt 33 Valuwse nationaliteiten
Het moet een verrassing blijven. Maar volgens Paulien Hijl en Lisette Willems wordt het spectaculair, de opening van het Valuweplein op 28 september. Op die dag wordt in de Cuijkse wijk, voor het eerst in vijf jaar, weer een wijkevenement gehouden.


4 september 2014 - Officiële opening van plein in Valuwe
Het wijkevenement in de Valuwe in Cuijk, op zondag 28 september, wordt aangegrepen voor twee officiële handelingen.


3 september 2014 - Nieuwe speelplek aan de Robijnlaan
Na enkele jaren, gaat de wens van vele kinderen en omwonenden in vervulling. Wijkraad en Gemeente hebben het laatste jaar hard gewerkt om het grasveld aan de Robijnlaan volwaardig in te vullen.


20 augustus 2014 - Start 6e editie bouw- en speeldagen
Morgen is het weer zover dan gaat voor de 6e keer alweer de bouw- en speeldagen voor de Valuwse jeugd in de leeftijd van 7-12 jaar van start (kinderen van 6 jaar mogen alleen meedoen onder ouderlijke begeleiding). Op het grasveldje bij het Merletcollege aan de Robijnlaan zullen dan zo’n 35 tot 40 kinderen onder begeleiding van vrijwilligers aan de slag gaan om grote hopen bouwmateriaal te verwerken tot de meest creatieve bouwwerken.


14 juli 2014 - Vakantie activiteit bij Wereldtuin Verdeliet
Op donderdag, 7 augustus kan iedereen terecht voor de activiteit “Vlechten met wilgentenen”.


4 juli 2014 - Cuijkse Vrijwilligerspenning voor Albert de Ridder
Op 3 juli jl heeft Wethouder Stoffels, namens de gemeente Cuijk de Cuijkse Vrijwilligerspenning uitgereikt aan dhr. Albert de Ridder. Dhr. De Ridder krijgt deze penning voor zijn werkzaamheden bij Wijkraad de Valuwe (voorheen belangenvereniging Cuijk-Noord) en de Wijkwinkel.


3 juli 2014 - Wijkwinkel De Valuwe viert haar 15 jarig jubileum
Vijftien jaar geleden werd de wijkwinkel door wijkraad De Valuwe” de gemeente Cuijk en woningbouwvereniging Maasland (nu, Mooiland) opgericht. Wijkbewoners kregen een eigen plek met ruimte voor de organisatie van vergaderingen, het verlenen van diensten naar wijkbewoners toe en het uitoefenen van hun hobby, dit alles om de sociale banden en de zelfredzaamheid van de bewoners te stimuleren. Dit bleek een schot in de roos. Nu, 15 jaar later, biedt de Wijkwinkel (voorheen“het kompas”) een thuis aa


3 juli 2014 - Albert de Ridder neemt na 35 jaar afscheid
Op 03 juli a.s. neemt Albert de Ridder afscheid als vrijwillig medewerker van Wijkwinkel de Valuwe na een jarenlange staat van dienst voor de wijk De Valuwe, de Wijkraad en de Wijkwinkel.


26 juni 2014 - 6e bouw- en speeldagen op 21&22 augustus
Op 21 & 22 Augustus gaan de bouw- en speeldagen voor de 6e keer van start!


20 juni 2014 - Fotowedstrijd Groen Dichterbij en Verdeliet
Groen Dichterbij organiseert een fotowedstrijd voor alle groene burgerinitiatieven in Nederland. De eerste 10 inzendingen met de meeste stemmen ontvangt € 1.000! Vorig jaar is het ons gelukt met bijna 200 stemmen en nu gaan we het weer proberen. Wereldtuin Verdeliet kan dit geld goed gebruiken voor de verdere opbouw van de tuin.


4 juni 2014 - Creatief vlechten met wilgentenen
Op zaterdag 21 juni staat de poort van “ Wereldtuin Verdeliet”, Toermalijnlaan 40 in Cuijk,open voor iedereen die wil deelnemen aan een bijzondere workshop: “Creatief vlechten met wilgentenen”


24 mei 2014 - Kennismaking met de nieuwe raadsleden
Op vrijdag 23 mei jl heeft Wijkraad de Valuwe alle raadsleden van de gemeente Cuijk uitgenodigd om op informele manier kennis te maken met de wijk.


23 mei 2014 - Kermes en open dag aan de Galberg
Kermes en open dag 2014 bij Turkse moskee Ahmet Yesevi in Cuijk. Oók open dag bij Kinderboerderij Ganzenbos, Jeu de Boulesvereniging Amicale en Scouting Cuijk én demo’s door brandweer.


16 mei 2014 - Denk mee over de toekomst van onze wijk
Gecombineerde klankbordgroep fase 3 en 4


7 mei 2014 - De nieuwe editie van Welig is uit
Wereldtuin Verdeliet (toermalijnlaan) heeft een nieuw informatieblad uitgebracht.


23 april 2014 - Bestuursverkiezingen bij de wijkraad
Wijkraad de Valuwe probeert een zo breed mogelijk draagvlak te creëren onder alle wijkbewoners. Dit doen we door vanuit alle wijkdelen 2 bewoners als vertegenwoordigers in de wijkraad te hebben zitten. Wijkraad de Valuwe probeert een zo breed mogelijk draagvlak te creëren onder alle wijkbewoners. Dit doen we door vanuit alle wijkdelen 2 bewoners als vertegenwoordigers in de wijkraad te hebben zitten. Deze wijkdeelvertegenwoordigers hebben korte lijnen in hun wijkdeel en kunnen prob


10 april 2014 - Zondag 28 september: WIJKEVENEMENT !
Wijkraad de Valuwe gaat op zondag 28 september een wijkevenement te organiseren wat de Valuwe positief op de kaart zal zetten.


26 maart 2014 - Feestelijke opening Verdeliet op 5 april
Feestelijke opening 5 april 13.30 uur


21 maart 2014 - Nldoet ondanks het slechte weer, een groot succes!
Vandaag zijn er in totaal zo’n 200 vrijwilligers actief geweest bij de verschillende NLdoet acties in onze wijk.


14 maart 2014 - Succesvolle bijeenkomst in de Wijkwinkel
Wijkraad de Valuwe heeft een introductiebijeenkomst georganiseerd voor alle sociaal/maatschappelijke en zorg organisaties die actief zijn in de Valuwe. Wijkraad de Valuwe heeft een introductiebijeenkomst georganiseerd voor alle sociaal/maatschappelijke en zorg organisaties die actief zijn in de Valuwe


11 maart 2014 - Plan voor MFA in Jozefkerk is haalbaar
Verbouwen van Jozefkerk in de Valuwe tot multifunctionele accommodatie zou in principe kunnen, blijkt uit quick scan.


11 maart 2014 - Buurt overvallen door bouw van glasvezelgebouwtje
Aan de rand van sportpark Groenendijkse Kampen, wordt een gebouwtjegeplaatst. Het is een wijkcentrale van het glasvezelbedrijf ReggeFiber. Het gebouwtje meet 6 bij 2,5 meter en wordt 2,7 meter hoog.


6 maart 2014 - NLdoet 2014: Ook de Valuwe doet mee!
Op 21 en 22 maart 2014 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Heb je zin om samen met collega’s, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee met NLdoet. Vorig jaar waren al 310.000 Nederlanders actief tijdens NLdoet, een recordaantal. In 2014 wil het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been brengen.


26 februari 2014 - Geen referendum Merletcollege
Er komt definitief geen referendum over de locatie van de nieuwe school van het Merletcollege.


10 februari 2014 - "Voorstel Merletcollege niet rijp voor raad"
Mariëtte Scheepers stapt, als de Cuijk raad op 24 februari instemt met de nieuwbouwplannen voor het Merletcollege bij De Groenendijkse Kampen, met veel vertrouwen en een dik dossier naar de Raad van State.


6 februari 2014 - Verdeliet: Lezing Gezonde bodem, planten & voeding
De lezing Gezonde bodem, gezonde planten en gezonde voeding is op maandag, 10 februari 2014 om 20.00 uur in het Pakhuis naast de Heemtuin (tegenover café De Kansas, Kerkstraat 7) in Cuijk. In de lezing wordt toelichting gegeven op EM methode (EM staat voor Effectieve Micro-organismen o.a. de Bokashi-methode). De organisatie van deze lezing is in handen van Verdeliet en wordt gegeven door Philippe van der Grinten van Provinos. Meer informatie kunt u vinden bij www.provinos.nl.


4 februari 2014 - NLdoet 2014: ook de Valuwe doet mee!
Op 21 en 22 maart 2014 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn voor een leuke klus of activiteit? Of heb je zin om samen met collega’s, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee met NLdoet.


27 januari 2014 - Informatie bijeenkomst, lokale, duurzame energie
De afgelopen maanden hebben wij ons ingezet, samen met een groep van betrokken inwoners en vertegenwoordigers van lokale bedrijven, organisaties en de gemeente, om de mogelijkheden te bekijken voor een lokale energiecoöperatie in de gemeente Cuijk.