Nieuws Overzicht 2013


16 december 2013 - Foto's Kerstmarkt
Afgelopen zaterdag was het kerstmarkt in winkelcentrum De Valuwe. Hieronder vindt u enkele foto's van deze zeer geslaagde gebeurtenis.


16 december 2013 - Sluiting wijkwinkel ivm de feestdagen
Wijkwinkel De Valuwe sluit van 21 dec tot 6 januari 2014.


4 december 2013 - Kerstmarkt in De Valuwe
Zaterdag 14 december tussen 11.00 tot 16.00 uur bent u welkom op de kerstmarkt in De Valuwe.


3 december 2013 - Aanpak vuurwerkoverlast gemeente Cuijk van start
Aanpak vuurwerkoverlast gemeente Cuijk van start Meld vuurwerkoverlast direct op 06 1051 8762


6 november 2013 - B en W zetten door met Merletcollege
Burgemeester en wethouders van Cuijk gaan gewoon door met de procedure die tot een bestemmingsplan voor de nieu­we middelbare school moet lei­den.


5 november 2013 - Delen is het nieuwe hebben bij Verdeliet.
In maart dit jaar is Verdeliet gestart als een burgerinitiatief op de voormalige schooltuin in wijk De Valuwe (achter het Merletcollege aan de Robijnlaan). Sindsdien is er met plezier en doorzettingsvermogen hard gewerkt. Zo'n 21 medewerkers (vrijwilligers) en een bestuur zetten zich in om van de tuin een voedseltuin en een ontmoetings- en belevingstuin te maken waarbij de jongste medewerker 11 jaar is.


5 november 2013 - Oppositie blokkeert plan Merletcollege
De raadscommissie Ruimte zei gisteravond in meerderheid nee tegen doorgaan met het ontwerpbestemmingsplan voor het nieuwe Merletcollege in Cuijk.


4 november 2013 - Rector van Merlet vergeet ons als ‘verliezers’
Ook wij kunnen verliezer zijn in de strijd om het nieuwe Merletcollege, zeggen Ma­riëtte Scheepers en Jacques van Gerven in een ingezonden brief als reactie op het opiniestuk van Dhr. Metzemaekers in De Gelderlander van 2-11.


4 november 2013 - Nieuwbouw Merletcollege (D66)
Vanavond buigt de commissie Ruimte in Cuijk zich over het ont­werpbestemmingsplan voor het nieuw te bouwen Merletcollege. Een noodzakelijke procedurestap die normaal haast automatisch ge­nomen wordt, juist omdat ieder­een met een aantoonbare betrok­kenheid een zienswijze in kan die­nen.


2 november 2013 - Locatie voor Merlet niet belangrijkste
Discussie over locatie nieuwbouw Merletcollege gaat voorbij aan waar het eigenlijk écht om gaat. In de opmaat naar de ge­meenteraadsverkiezingen wacht Cuijk een heet politiek najaar. Ver­antwoordelijke brandhaard voor die hitte is het besluit van de ge­meenteraad voor nieuwbouw van het Merletcollege aan de Groenen­dijkse Kampen. Inmiddels is dat besluit een jaar oud, maar voor de partijen die dat besluit niet steunden is de discus­sie kennelijk nog niet gesloten. Po­litiek kent zo zijn eigen


29 oktober 2013 - Afscheid van ‘Mister de Valuwe’
Een lintje of hoge Cuijkse onderscheiding, die zou niet zijn besteed aan Marius van den Elzen. Maar de enige jaren geleden aan hem toegekende vleiende informele eretitel ‘Mister de Valuwe’, die komt hem meer dan toe.


22 oktober 2013 - Bladmanden geplaatst15 oktober 2013 - Huisartsen trekken zich terug uit nieuwbouw
De huisartsenpraktijk de Valuwe gaat zich niet in het nieuwe gebouw van bouwfase 2a van De Valuwe vestigen. Gemeente Cuijk, Mooiland en wijkraad De Valuwe betreuren het besluit van de huisartsen. In april was er nog consensus bereikt. De praktijk blijft wel in haar huidige vestiging zitten tot er andere plannen voor hen in de wijk ontstaan.


11 oktober 2013 - Marius van den Elzen stopt als projectleider
Na zich bijna 17 jaar lang voor zijn wijk, De Valuwe te Cuijk, ingezet te hebben, trekt Marius van den Elzen zich op 24 oktober aanstaande terug uit het revitaliseringproces om van zijn pensioen te gaan genieten.


30 september 2013 - Week van de Veiligheid (7 t/m 11 oktober)
Elk jaar wordt in Nederland de week van de veiligheid gehouden. Dan wordt het thema veiligheid extra onder de aandacht gebracht en iedereen bewust gemaakt van zijn eigen rol en verantwoordelijkheden hierin.


30 augustus 2013 - Cuijkse wijk De Valuwe viert feest
Met ‘enige’ vertraging in bouwtijd is het donderdag 5 september feest in de Valuwe. De afronding van de eerste fase van het revitaliseringsproject van de wijk wordt gevierd. Wijkraadvoorzitter Hilly van Nispen kijkt terug én vooruit. “Er volgen de komende jaren nog drie fases die afgerond moeten worden.”


21 augustus 2013 - Ielja Strik krijgt een lintje
Op zaterdag 17 augustus 2013 is mevrouw M.C.A. (Ielja) Strik uit Cuijk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.


31 juli 2013 - De eerste oogst van wereldtuin Verdeliet.
Wereldtuin Verdeliet verkoopt wekelijks op donderdag tussen 09:30 en 12:00 hun biologisch geteelde groenten.


9 juli 2013 - Meer bekend over fase 3 en 4 Mooiland
Mooiland heeft afgelopen week een nieuwsbrief uitgebracht speciaal voor de huurders die vallen onder planfase 1 t/m 4 van de revitalisering.


24 juni 2013 - Werkzaamheden brug bij regenboog.
Vanaf 17 juni (week 25) zullen er onderhoudswerkzaamheden plaats vinden aan de brug in de Irenestraat over de Beersebaan. Deze werkzaamheden houden in dat zowel het voetpad als de rijbaan gerepareerd worden en worden voorzien van een nieuwe toplaag.


24 juni 2013 - Muziek op het Valuwe plein
op dinsdag 2 juli wordt er door GID een zomerconcert in de Valuwe georganiseerd.


24 juni 2013 - Vakantiesluiting Wijkwinkel De Valuwe
Wijkwinkel de Valuwe gaat deze vakantie van 13-07 t/m 11-08 dicht. Apotheek De Valuwe blijft wel gewoon geopend


24 juni 2013 - Schetsen nieuw Merletcollege 'zoveelste klap'.
De gemeente Cuijk houdt dinsdag 25 juni een informatiebijeenkomst over de nieuwbouw van het Merletcollege aan de Groenendijkse Kampen. De schetsen van de tekenbouwkundige leiden tot hernieuwde verbazing bij de omwonenden aan de Katwijkseweg. “Beloften worden keer op keer niet waargemaakt”, stelt Mariëtte Scheepers.


18 juni 2013 - Hallo kinderen van de Valuwe!
Op 8 & 9 augustus gaan de bouw- en speeldagen voor de 5e keer van start!


18 juni 2013 - 1e Street Soccer Tournament in de Vierlanderdreef
Op zondag 16 juni is er voor de eerste keer een street soccer Tournament gehouden in de voetbalkooi aan de Vierlanderdreef.


17 juni 2013 - Verdeliet: Een tuin van en voor iedereen.
De Landbouwschool bestaat niet meer. Maar de tuin wel. Die wordt een ontmoetingsplek.


13 juni 2013 - Sloop flats kijkkanon WijkTV De Valuwe
WijkTV de Valuwe viert het vijfjarig lustrum en overlegt zeer goede kijkcijfers. Naar de ruim honderdvijftig filmpjes werd er tot nu toe 83.000 maal gekeken.


11 juni 2013 - Informatiebijeenkomst nieuwbouw Merletcollege
Op dinsdag 25  juni wordt door de gemeente en het Merletcollege een informatiebijeenkomst georganiseerd over de nieuwbouw van het Merletcollege. Deze bijeenkomst begint om 19.30 uur en vindt plaats in de vestiging van het Merletcollege aan de Robijnlaan 77.


6 juni 2013 - Kookavond bij vrouwencentrum Safina
Op donderdag 6 juni organiseert het Internationaal Vrouwencentrum Safina in Cuijk weer een gezellige kookavond voor alle vrouwen die mee willen doen


5 juni 2013 - Snelheidsremmende maatregelen Katwijkseweg
Hoewel de gemeenteraad vorig jaar heeft bepaald dat de hele Katwijkseweg op termijn een 30 km-straat moet worden, zijn er voorlopig nog geen concrete plannen voor herinrichting van de Katwijkseweg. Vanwege de overlast is daarom besloten op twee plekken een slinger in de weg aan te brengen door middel van obstakels


29 mei 2013 - Kringloopwinkel ziet klandizie stijgen.
Bijna twee jaar zit Kringloopwinkel Cuijk aan de Mgr. Zwijssenstraat in wijk de Valuwe. In het voormalige schoolgebouw is een groot assortiment aan bruikbare goederen uitgestald. Met nog steeds oplopende klandizie tot wel 3500 kopende klanten per maand. Daarbij zijn de snuffelaars en ‘alleen maar kijkers’ nog niet eens meegerekend.


28 mei 2013 - Kermes en open dag bij Turkse moskee Ahmet Yesevi
Op zondag 2 juni 2013 wordt er in en rond de Turkse moskee Ahmet Yesevi de jaarlijkse Kermes en open dag gehouden.


23 mei 2013 - 5 jaar WijkTV De Valuwe
WijkTV al vijf jaar actief en er staan ruim 150 filmpjes op de site


23 mei 2013 - Een elektrisch oplaadpunt in de wijk
In de gemeente Cuijk komt binnenkort een Ecotap, een elektrisch oplaadpunt. Dankzij dit oplaadpunt kan straks iedereen met een elektrische fiets, scooter of scootmobiel binnen de gemeente gratis opladen omdat het oplaadpunt zelfvoorzienend is.


6 mei 2013 - Feestelijke opening de inloop en FACT Cuijk
Op 23 mei2013 wordt de inloop en FACT van de GGZ Land van Cuijk aan de Mgr. Zwijssenstraat feestelijk geopend.


4 mei 2013 - Doek valt voor Turks café op Valuweplein
De Cuijkse uit­bater van café Turkiyem zal zelf een ander pand moeten zoeken. Want zijn huidige locatie naast de kapper aan het Valuweplein mag onder de sloophamer, blijkt uit een uitspraak van de Raad van Sta­te.


27 april 2013 - integrale horecacontrole De Valuwe
Illegaal gokken op voetbalwedstrijden geconstateerd


26 april 2013 - Koninklijke Onderscheiding voor dhr. Mustafa Kalin
Dhr. Mustafa Kalin heeft vandaag, uit handen van burgemeester Hillenaar, een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen.


26 april 2013 - Duidelijkheid over huisartsenpraktijk De Valuwe
De huisartsenpraktijk de Valuwe vestigt zich in de twee Cuijkse wijken de Valuwe en de Heeswijkse Kampen.


18 april 2013 - Sanering grondwater in de Valuwe
In de Valuwe is een grondwaterverontreiniging aanwezig veroorzaakt door de stomerij die daar vroeger gevestigd was. In het komende jaar zal deze PER (Tetrachlooretheen) verontreiniging gesaneerd worden.


18 april 2013 - Weer 10 woningen Mooiland klaar
Mooiland overhandigde maandag 8 april de laatste sleutels aan de huurders van de tien eengezinswoningen aan de Looiersgaarde/ In ’t Hoefijzer in de wijk de Valuwe in Cuijk.


10 april 2013 - Weinig toekomst voor café Turkiyem in Valuwe
Er is weinig hoop voor café Turkiyem in de Cuijkse wijk Valuwe. De huur is op­gezegd en alternatieve locaties zijn niet te vinden.


8 maart 2013 - Wijkraad De Valuwe kandidaat voor Kroonappels
Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Wijkraad de Valuwe, in het verleden al eens bij de laatste 10 kanshebbers op een appeltje van oranje geëindigd, doet opnieuw een gooi naar het Koninklijk Fruit.


6 maart 2013 - overzicht verschillende bouwfases op de site
Op de website is nu een overzichtelijk kaartje te vinden met daarop aangegeven de verschillende fases van de revitalisering. Als je op een fase klikt dan zie je welke plannen er voor dat deel van de Valuwe gerealiseerd zijn en/of gaan worden. Ook bestaat de mogelijkheid om een adres in te geven om zo te kijken waar in de Valuwe, en eventueel in welke fase, dit zich bevindt. Op de website is nu een overzichtelijk kaartje te vinden met daarop aangegeven de verschillende fases van de revitalis


6 maart 2013 - Gezocht: Wijkbewoners met hart voor hun wijk.
Wijkraad De Valuwe heeft een enthousiaste AED werkgroep die zich inzet voor een hartveilig Valuwe. Een hartveilig Valuwe wordt bereikt door er in eerste instantie voor te zorgen dat er in de wijk een AED aanwezig is die 24 uur per dag bereikbaar is. En natuurlijk door zoveel mogelijk wijkbewoners te stimuleren om ook AED-hulpverlener te worden.


4 maart 2013 - 2e SocialSofa in de wijk De Valuwe
Op dit moment werken we aan de 2e SocialSofa. Een aantal enthousiaste mozaïekers trotseren elke week de winterse kou om een paar uurtjes aan de bank te werken.


26 februari 2013 - Kijkersmiddag nieuwe woningen Mooiland
Tien kersverse huurders van Mooiland bekeken donderdag 21 februari met hun gezin en/of partner hun splinternieuwe eengezinswoning aan de Looiersgaarde/ in 't Hoefijzer in de wijk De Valuwe in Cuijk.


5 februari 2013 - Toename van het aantal woninginbraken.
De politie Cuijk ziet een toename van het aantal woninginbraken in Cuijk in de maand januari. Deze vinden vaak overdag en 's avonds plaats. De politie surveilleert extra in Cuijk en wil burgers vragen alert te zijn.


30 januari 2013 - Aanplant 25 platanen rond parkeerterrein De Valuwe
Op donderdag 31 januari 2013 start boomkwekerij Ebben uit Cuijk met de aanplant van 25 platanen rond het nieuwe parkeerterrein aan De Valuwe in Cuijk.


28 januari 2013 - GGZ brengt de zorg naar de wijk
Een bijzondere combinatie, GGZ en kringloopwinkel onder één dak. “De kringloopwinkel zorgt ervoor dat mensen elkaar ontmoeten. En als je elkaar ontmoet dan weet je ook sneller wat er speelt.”


26 januari 2013 - SP Cuijk onderzoekt de leefbaarheid van de Valuwe
De SP afdeling Cuijk start deze maand een onderzoek naar de leefbaarheid in de Valuwe. Hierbij kijken we vooral naar het voorzieningsniveau, leefbaarheid en de revitalisering van de wijk. De aanleiding hiervoor is dat de SP afdeling Cuijk graag wil weten of de inwoners van Cuijk met plezier in de wijk wonen en waar eventuele verbeteringen mogelijk zijn.


23 januari 2013 - LIDL OPENT NIEUW FILIAAL IN CUIJK
Woensdag 30 januari aanstaande opent Lidl een nieuw filiaal in Cuijk. Inwoners van Cuijk en omgeving kunnen vanaf deze dag voor de dagelijkse boodschappen van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs én heerlijke, vers afgebakken broodjes terecht bij deze winkel. De opening zal niet onopgemerkt voorbij gaan.


15 januari 2013 - 2 Valuwse kanshebbers voor de Cuijkse Cultuurprijs
Twee initiatieven uit de Valuwe maken dit jaar kans op de Cuijkse Cultuurprijs! Het social Sofa project en WijkTv de Valuwe behoren beide tot de laatste 9 kanshebbers van deze mooie prijs. Uiteraard hopen we van harte dat ze winnen!