Nieuws Overzicht 2012


21 december 2012 - Buurtbudgetten: Samen werken aan de leefbaarheid
Er kunnen nog voorstellen ingediend worden voor de buurtbudgetten


21 december 2012 - Buurtbudgetten: het opgave formulier.
Hier vindt u het formulier om mee te doen met de buurtbudgetten


18 december 2012 - Ter nagedachtenis aan Rieky Pijpers
Rieky Pijpers, Vrijwilliger bij ,onder andere, Wijkraad de Valuwe is op 9 december 2012 overleden.


18 december 2012 - Wijkbijeenkomst, 7 november 2012
Verslag en presentatie van de wijkbijeenkomst van 7 november jl.


13 november 2012 - Schietincident Vuurijzerstede
Schietincident Vuurijzerstede gestopt.


9 november 2012 - Brand de Valuwe
Vermoedelijk brandstichting kapsalon Kreatief


5 november 2012 - WIJKBIJEENKOMST op 7 november
Wijkbijeenkomst PLAATS: MERLETCOLLEGE, ROBIJNLAAN DATUM: WOENSDAG, 7 NOVEMBER, 19.00 UUR PLAATS: MERLETCOLLEGE, ROBIJNLAAN DATUM: WOENSDAG, 7 NOVEMBER, 19.00 UUR


30 oktober 2012 - De Valuwe op de kaart in architectenland
Architectenweb is een website die veel bekeken wordt door architecten, ontwikkelaars en bouwbedrijven. Hier staan projecten op waar architecten trots op zijn. Zo ook De Valuwe! Onze wijk is op de kaart gezet door Van der Waals/Zeinstra architekten uit Amsterdam.


30 oktober 2012 - Onderhoud aan 148 woningen Mooiland
In De Valuwe in Cuijk gaat afdeling Vastgoedbeheer van Mooiland flink aan de slag. 'Bij maar liefst 148 woningen plegen we groot onderhoud', vertelt Marcel Jacobs, projectleider.


26 oktober 2012 - Opening speelkooi Vierlanderdreef
Zondag 28 oktober opening speelkooi Vierlanderdreef


23 oktober 2012 - Nieuwe school toch naast sportpark Cuijk
D66 gaat overstag en kiest uit­eindelijk toch voor plan om nieuw Merletcollege naast sportpark te bouwen. Met kleine meerderheid kiest raad Cuijk voor die locatie.


19 oktober 2012 - Start verhuur eengezinswoningen Mooiland
Mooiland realiseert tien nieuwbouw eengezinswoningen aan de Looiersgaarde/In ’t Hoefijzer in De Valuwe in Cuijk. De oplevering staat in het voorjaar van 2013 gepland. De huurwoningen zijn zeer geschikt voor starters, alleenstaanden, huishouden met of zonder kinderen.


8 oktober 2012 - Symfonische Rockband ANIMA MUNDI komt naar Valuwe
Een uniek optreden in de kerk van H. Jozef, Valuwe 1 in Cuijk op vrijdag 19 oktober Deur open: 20.00 uur, aanvang 20.30. Toegang: € 10.


26 september 2012 - Sloop kapsalon en café De Valuwe eind 2013
Het pand van Kapsalon Kreatief en Café Türkiyem in het winkelcentrum De Valuwe wordt eind 2013 gesloopt.


26 september 2012 - Lidl De Valuwe opent begin 2013
De nieuwe Lidl-supermarkt in De Valuwe opent eind januari/februari 2013 haar deuren


10 september 2012 - Plaatsing kooi Vierlanderdreef
Nadat voor de zomervakantie al met het speeltuiggedeelte begonnen is, gaat nu de lang verwachte verdere inrichting van het plein beginnen.


3 september 2012 - EHBO verenigingen starten met nieuwe cursus
De EHBO-verenigingen Beers, Cuijk en Haps willen gezamenlijk in het najaar (half oktober 2012) de eenheidscursus EHBO gaan organiseren.


29 augustus 2012 - Mooiland volop aan de slag in De Valuwe
Woningcorporatie Mooiland is volop aan de slag in De Valuwe in Cuijk. Werden vorige week nog de laatste woningen in het centrum van de wijk gesloopt, vandaag is Mooiland al gestart met de tien eengezinswoningen op de hoek van Looiersgaarde en in ’t Hoefijzer.


27 augustus 2012 - Natuurlijk spelen op ’t Startblok!
OBS 't Startblok heeft met behulp van onder andere de buurtbudgetten een schitterende "natuurlijk spelen" speelplein aangelegd.


24 augustus 2012 - Laatste acht woningen Mooiland tegen de vlakte
Deze week gingen de laatste woningen van Mooiland aan de Goudenrijderstede tegen de vlakte. Zo wordt het terrein startklaar gemaakt voor de voorbereidingen van de volgende bouwfase van de revitaliseringsplannen in De Valuwe in Cuijk. Mooiland realiseert hier woningen en een medisch centrum.


17 augustus 2012 - 4e bouw- en speeldagen groot succes!
Dit jaar werden alweer voor de 4e keer bouw- en speeldagen gehouden op het grasveld bij het Merlet College.


18 juni 2012 - Mooiland Maasland levert huurappartementen op.
Grave, 18 juni 2012 – De nieuwbouw in de Valuwe is klaar! Mooiland Maasland levert 36 appartementen op aan de Looiersgaarde in Cuijk. Vorig jaar startte de woningcorporatie met de bouw van deze appartementen. En vandaag, ongeveer een jaar later, krijgen de eerste huurders de sleutels van hun appartement.


13 juni 2012 - Grootse opzet Turkse Kermes
Volop activiteiten rond Turkse moskee Cuijk op 16 en 17 juni


26 mei 2012 - Onthulling eerste SocialSofa.
Op vrijdag 25 mei werd bij Parkzicht de eerste SocialSofa van de Valuwe onthult.


25 mei 2012 - Open brief aan Dhr. Joop Bosmans
De wijkraad geeft in een open brief aan dhr. Bosmans aan blij te zijn, dat hij zijn bezwaar tegen de komst van de Lidl ingetrokken heeft, maar geeft meteen aan dat als de politiek alerter had opgetreden er een heel andere situatie geweest had.


11 mei 2012 - Meld de gemeente uw grootste verkeersknelpunt
De gemeente Cuijk werkt aan een Verkeer- en Vervoerplan om te bepalen welke zaken op verkeersgebied de komende jaren extra aandacht krijgen. Daarnaast stelt de gemeente in dit Verkeer- en Vervoerplan een lijst van ca 10 verbeterpunten vast waar de komende jaren aanpassingen worden uitgevoerd.


1 mei 2012 - 3 wijkbewoners krijgen een lintje
Drie inwoners van de Valuwe kregen op vrijdag 27 april een Koninklijke Onderscheiding bij de jaarlijkse lintjesregen. Burgemeester Wim Hillenaar heeft die dag – in naam van Hare Majesteit de Koningin – de onderscheidingen uitgereikt. Ze zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.


27 april 2012 - Lintje voor Albert de Ridder.
Vandaag heeft, tijdens de lintjes regen, Albert de Ridder uit handen van Burgemeester Hillenaar een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen.


9 maart 2012 - Wijkraad blij met evt. behoud Merlet
De gemeente is samen met het Merletcollege op zoek naar een nieuwe locatie voor deze school waar beide studierichtingen in een gebouw ondergebracht kunnen worden. Een van de locaties waar het Merletcollege mogelijk gevestigd gaat worden is de Groenedijkse kampen. Als er voor gekozen wordt dat het Merletcollege hiernaartoe verhuisd dan steunt de wijkraad deze plannen.


1 maart 2012 - Vrijwilligerspenning voor Albert Derks
Op maandag 27 februari 2012 is de heer A.J.W. (Albert) Derks (56) onderscheiden met de Vrijwilligerspenning van de gemeente Cuijk. De onderscheiding is uitgereikt door wethouder Gerard Stoffels na afloop van de vergadering van wijkraad De Valuwe, in wijkwinkel “De Valuwe” in Cuijk.


25 januari 2012 - Samenwerking Wijkwinkel en Apotheek.
Apotheek Cuijk en de Wijkwinkel in Winkelcentrum De Valuwe gaan samenwerken. Sinds 21 januari is Apotheekservicepunt De Valuwe in de Wijkwinkel ingericht. Elke middag van 4 uur tot half 6 is de Wijkwinkel open voor het afhalen van geneesmiddelen. Apothekersassistenten van Apotheek Cuijk helpen dan mensen met hun medicijnen en vragen over geneesmiddelen.


19 januari 2012 - Wijkwinkel het Kompas wordt Wijkwinkel de Valuwe
Wijkwinkel het Kompas is tijdens de afgelopen feestdagen en de eerste weken van januari geheel onder handen genomen door een groep enthousiaste vrijwilligers.


9 januari 2012 - Schietincident vuurijzerstede
Afgelopen jaarwisseling heeft er een schietincident plaatsgevonden in de vuurijzerstede. Hierbij raakte een 11 jarige jongen ernstig gewond.