Nieuws Overzicht 2011


11 december 2011 - Rechercheteam zoekt anonieme briefschrijver
Op 22 september 2010 werd op de hoek van de Schildendreef en de Botdragerdreef een 20-jarige inwoner van Cuijk neergestoken. De man kwam daarbij om het leven. Recent ontving het rechercheteam een anonieme brief van een kennelijke getuige van deze steekpartij. De briefschrijver geeft aan het incident te hebben gezien. De briefschrijver wordt hierbij met klem opgeroepen contact op te nemen met het onderzoeksteam.


7 december 2011 - Sloop pand bloemist De Valuwe
Deze week wordt gestart met de sloop van een deel van het oude winkelcentrum De Valuwe in Cuijk.


7 december 2011 - Beveilig nu uw huis tegen inbrekers!
Zit u ook niet op een woninginbraak te wachten? Beveilig dan nu uw huis tegen inbrekers!


25 oktober 2011 - Open brief voor het college
Deze brief is op 21-10-2011 naar het College van Burgemeester en Wethouders verstuurd. Hij gaat over de reactie van het college op CDA vragen mbt de realisatie van een nieuwe MFA in de Valuwe.


13 oktober 2011 - Start VIN project in de Valuwe
Op woensdag 12 oktober heeft Burgemeester Hillenaar het VIN project gestart door zich officieel aan te melden bij het VIN netwerk. Dit deed hij in de Wijkwinkel in het gezelschap van Mevr. Vos, Teamchef van de politie en Hilly van Nispen, voorzitter wijkraad de Valuwe.


6 september 2011 - Het Social Sofa Project
In het kader van het project sociale vernieuwing van de gemeente Cuijk heeft Wijkraad de Valuwe voor 2010 het social sofa project gekozen.


6 september 2011 - AED project
Doel: een hart veilig Valuwe door een AED die 24 uur per dag voor alle wijkbewoners bereikbaar is. EN door veel wijkbewoners de kans te geven om zelf AED hulpverlener te kunnen worden. Dit project kan gerealiseerd worden door het project sociale vernieuwing van de gemeente cuijk.


12 juli 2011 - De Bouw en Speeldagen komen er weer aan !
Voor alle kinderen van de Valuwe komen er ook dit jaar weer bouw en speeldagen. De bouwdagen zullen plaatsvinden op 18 en 19 augustus en natuurlijk weer op het grasveld bij de Merletcollege aan de Robijnlaan.


12 juli 2011 - Met een gerust hart op vakantie.
Onbezorgd genieten van uw vakantie? Zorg ervoor dat uw huis goed achterblijft!


4 juli 2011 - Scouting Cuijk
Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben wordt er aan het eind van de Galberg, aan de kant van het sportpark, druk gebouwd. Hier komt namelijk ons nieuwe clubgebouw. Met deze nieuwe stek is er een eind gekomen aan een speurtocht die ons meer dan 15 jaar heeft bezig gehouden. Sinds halverwege de jaren '90 is namelijk al bekend dat onze oude vertrouwde 'Blokhut' aan de Kouwenberg plaats moet maken voor woningbouw. Dit betekende ook dat er een nieuwe plek gevonden moest worden.


21 juni 2011 - Opening kringloopwinkel Cuijk
Op zaterdag 25 juni vindt de officiële opening plaats van de kringloopwinkel- en de werkplaatsen van stichting Actief aan de mgr. Zwijssenstraat in Cuijk


26 mei 2011 - Start Buurtbudgetten 2011
Na het succes van het experiment met buurtbudgetten is nu een nieuwe ronde gestart. Opnieuw met zo’n € 80.000,- in kas. Je kunt heel wat doen met zoveel poen, maar naar verwachting zijn er veel wijkbewoners geïnteresseerd.


26 mei 2011 - Turkse kunst- en cultuurdag 2011
Op zaterdag 4 juni 2011 wordt er in en rond de Turkse moskee Ahmet Yesevi in Cuijk de jaarlijkse Turkse kunst- en cultuurdag (Kermes) gehouden. Aan de Galberg worden allerlei activiteiten georganiseerd. Deze dag biedt u een prima gelegenheid aan om kennis te maken met de Turkse kunst en cultuur.


20 mei 2011 - Start verhuur appartementen Looiersgaarde
Mooiland Maasland realiseert 36 nieuwbouw appartementen aan de Looiersgaarde. De verwachte oplevering zal in de zomer van 2012 plaatsvinden. Iedereen is welkom aan de Looiersgaarde. De appartementen zijn zeer geschikt voor ouderen die nog zelfstandig kunnen wonen, maar ook voor starters en huishoudens zonder kinderen.


16 mei 2011 - Bijeenkomst inrichting vierlanderdreef afgelast
De bijeenkomst over de vierlanderdreef die voor morgenavond gepland was, is helaas verschoven.


29 april 2011 - Lintjes regen daalt ook neer in de Valuwe
Twaalf inwoners van de gemeente Cuijk, waarvan twee afkomstig uit de Valuwe, hebben op vrijdag 29 april een Koninklijke Onderscheiding ontvangen bij de jaarlijkse lintjesregen. Burgemeester Wim Hillenaar reikte in naam van Hare Majesteit de Koningin de onderscheidingen uit. De twaalf inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


19 april 2011 - Verandering binnen het bestuur van de Wijkraad.
Tijdens de wijkraadsvergadering van 18 april is er afscheid genomen van Penningmeester Albert Derks, Ferry Ooms neemt vanaf deze datum het penningmeesterschap op zich.


1 april 2011 - Start bouw fase 1 De Valuwe feestelijk gevierd
Op donderdag 31 maart is de start van de bouw fase 1 van De Valuwe in Cuijk feestelijk gevierd. Medio maart begon Mooiland Maasland met de bouw van 36 sociale huurappartementen aan de Looiersgaarde. Een belangrijke stap om De Valuwe voor de toekomst vorm te geven.


21 maart 2011 - Veelpleger aangehouden
Maandagochtend 21 maart is in zijn woning een 40-jarige man aangehouden voor diverse delicten. De veelpleger wordt verdacht van een diefstal uit een woning aan de Kruishout, drie fietsendiefstallen, de verduistering van een auto en verboden wapenbezit.


16 maart 2011 - Lidl tekent voor Valuwe!
SUPERMARKT LIDL VESTIGT ZICH DEFINITIEF IN DE VALUWE Overeenkomst ondertekend in wijkwinkel ’t Kompas


3 maart 2011 - Mooiland Maasland start bouw fase 1 De Valuwe
De bouw van fase 1 van De Valuwe gaat van start. Mooiland Maasland realiseert 36 huurappartementen aan de Looiersgaarde. In de week van 14 maart starten de grondwerkzaamheden en worden de bouwhekken geplaatst.