15 mei 2019 - Open dag Wereldtuin Verdeliet 19 mei

Persbericht
Titel: Open dag Wereldtuin Verdeliet 19 mei
 
Op de jaarlijkse open dag van Wereldtuin Verdeliet, zondag, 19 mei van 10.00 tot 17.00 uur, strijkt Voedselapotheek bij Verdeliet neer. Er wordt die dag verteld over de samenwerking tussen de Voedselapotheek en Verdeliet als een van de activiteiten van het wijkproject Samen Samen eten & ontmoeten De Valuwe. In de ecologische moes- en belevingstuin kunnen bezoekers voortaan bij Verdeliet zien hoe de groenten en kruiden groeien en er is infomatie over de gezondheidswaarden van de tuinproducten en welke preventieve werking ze kunnen hebben voor je gezondheid. Meer informatie hierover bij www.voedselapotheekvan Naomi Jansen uit Cuijk. 
 
Ben je de Beerse Maas route van Ons Plattelandsrondje aan het fietsen dan is Wereldtuin Verdeliet deze dag een ideale pleisterplaats. Je wordt hartelijk ontvangen met een welverdiend kopje thee of koffie en iets lekkers erbij. Je kunt je laten informeren over de voedselapotheek, maar natuurlijk ook aansluiten bij een rondleiding door de tuin. Er wordt nu volop gezaaid, verspeend, geplant en gewied en bij onze tuinmensen kun je met vragen terecht. De imkers vertellen je graag over onze bijenkasten en de wonderlijke wereld van de bijen. Of je zoekt een plek op het terras om te mijmeren bij de vijver of een kijkje in de kas nemen. De kas is een bijzondere plek in een groene omgeving; een ideale plek voor overleg, kleine bijeenkomsten, workshops en cursussen. Zeker nu met het schaduwdoek dat het resultaat was van de succesvolle crowdfundingactie vorig jaar. Ben je ook geïnteresseerd om in deze inspirerende en natuurrijke omgeving nieuwe plannen te maken of je kennis en talenten door te geven, vraag dan naar de mogelijkheden. Het is zeker ook de moeite waard om even te gaan snuffelen bij “Ieder z’n vak” waar mensen hun zelfgemaakte cadeauartikelen verkopen. Het vak is gratis voor een bepaalde tijd en 10 % van de verkochte spullen gaat naar Verdeliet. 
 
Ben je met het hele gezin op pad dan is er voor de kinderen genoeg te beleven in de Wereldtuin. Zij kunnen er spelen in de natuur speeltuin, de kippen ontmoeten, het insectenhotel bekijken en tijdens de open dag zelf zaadbommetjes maken voor mee naar huis. En er is genoeg om te ontdekken met een speurtocht door de tuin. Iedereen is van harte welkom.
 
Verdeliet is een plaats waar mensen met plezier samenwerken, hun talenten inzetten en ontwikkelen en kennis en ervaring delen, met als motto: doen, delen en beleven. 
Kijk voor meer informatie bijwww.verdeliet.nl.
Wereldtuin Verdeliet is te vinden aan de Toermalijnlaan 40, wijk De Valuwe in Cuijk.
 Einde persbericht