1 december 2017 - De wonderlijke bijenwereld bij Verdeliet

De wonderlijke bijenwereld bij Wereldtuin Verdeliet
 
Bij Wereldtuin Verdeliet kun je alles te weten komen over het wonderlijke leven van de honingbij. Je kunt er praktijkervaring opdoen door het werken met bijen en in de buurt een basiscursus voor het vak imker (bijenhouder) volgen (start in januari 2018). De cursuskosten zijn € 150; een deel hiervan wordt betaald door Verdeliet. Cursusmateriaal zoals een imkerpak en een cursusboek kun je gebruiken via Verdeliet. Je opgedane kennis ga je als aspirant-imker daarna direct inzetten bij de bijen. De bijenwerkgroep bij Verdeliet wordt  gecoacht door een ervaren imker uit de regio.
 
De imkers van de bijenwerkgroep (de jongste aspirant-imker is 14 jaar) zorgen voor de bijenvolken. Zij overleggen, beheren, delen informatie, onderhouden de imkermaterialen, slingeren de honing, zorgen voor de drachtplanten in de bijenweide. Dit zijn alle bloemen, planten, bomen en struiken waarop de bijen stuifmeel en nectar kunnen vinden.
 
Meedoen of meer weten over het imker vak en de bij?
 
De zorg en aandacht voor bijen zal altijd nodig blijven. Bijenhouden is een vaardigheid en een vak. Mooi en boeiend en van groot belang voor de toekomst en de bestuiving van onze gewassen. Wil je hier meer over weten? Stuur dan een mailtje naar info@verdeliet.nl. We gaan graag met je in gesprek om je hier meer over te vertellen. Kijk ook op bij: www.verdeliet.nl.
 
Wereldtuin Verdeliet Land van Cuijk is aan de Toermalijnlaan 40 in wijk De Valuwe.