10 oktober 2017 - Weer nieuwe huurders in de Valuwe

Mooiland reikt weer sleutels nieuwe huurwoningen uit in Cuijk

Voor de tweede keer in een week heeft woningcorporatie Mooiland huurders in Cuijk blij kunnen maken met nieuwe woningen. In de Valuwe kregen dinsdag namelijk vijftien huurders de sleutel van hun nieuwe huurhuis overhandigd. Vorige week vierden Mooiland en huurders nog de sleuteloverdracht van 54 nieuwe huurwoningen in de Cuijkse Cantheelen. Mooiland levert in korte tijd dus een aanzienlijke bijdrage aan de beschikbaarheid van voldoende betaalbare huurwoningen in de regio.

Woningen in de Valuwe
In de Valuwe in Cuijk bouwde Mooiland de afgelopen jaren diverse typen sociale huurwoningen, zoals appartementen, ruime eengezinswoningen, nultreden woningen met een slaap- en badkamer op de begane grond. Daarvoor moesten verouderde huurwoningen in de Valuwe wel eerst het veld ruimen. De bouwwerkzaamheden voor Fase 3 gingen begin dit jaar van start en afgelopen dinsdag ontvingen de laatste bewoners van de 58 nieuwbouwwoningen de sleutel. In fase 1 en 2 van de Valuwe leverde Mooiland eerder al tientallen nieuwe huurwoningen op.

Maatschappelijke opdracht
In Noordoost-Brabant werken we bij Mooiland hard aan onze maatschappelijke opdracht om te zorgen voor voldoende betaalbare sociale huurwoningen voor mensen met lagere inkomens. Met de oplevering van de nieuwe woningen in de Valuwe en de Cuijkse Cantheelen geven we heel zichtbaar invulling aan die opdracht. Dit doen we voortdurend in samenwerking met gemeente Cuijk en de wijkraad.

We geven onze huurders ook op andere manieren thuis. Onze sociaal consulenten ondersteunen bewoners zo veel mogelijk in hun wens tot prettig samen wonen. Bovendien trekken we bij Mooiland graag samen op met andere maatschappelijke organisaties.

Duurzaam en betaalbaarheid
Ook duurzaamheid en betaalbaarheid zijn belangrijk uitgangspunten voor ons. Nieuwe huurwoningen zijn zo veel mogelijk energiezuinig, wat huurders merken aan lagere stookkosten en meer wooncomfort. Woningen in de Valuwe zijn bovendien voorzien van zonnepanelen. Elders investeren we veel middelen en in het duurzamer en energiezuiniger maken van bestaande huurwoningen.

Nieuwe ontwikkelingen
In Cuijk zijn we overigens nog niet klaar met het realiseren van nieuwe huurwoningen. Fase 4 van de Valuwe verkeert nog in de planningsfase. Ook in de Cuijkse Cantheelen staan nog nieuwe huurwoningen gepland. Over deze nieuwe ontwikkelingen houden we iedereen graag op de hoogte.

Mijnwoningzoeken.nl
Zien welke woningen Mooiland nu aanbiedt voor verhuur? Kijk voor het actuele aanbod op mijnwoningzoeken.nl.

Over Mooiland
Thuis geven als volwaardige woningcorporatie is onze belangrijkste opgave voor de komende jaren. We willen een corporatie zijn die een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis geeft aan mensen die daarin niet zelf kunnen voorzien. En een corporatie die herkenbaar, aanspreekbaar en bereikbaar is voor huurders en partners. Die weet wat er speelt en oog heeft voor prettig wonen in de wijk. In Noordoost-Brabant zijn wij die volwaardige woningcorporatie. Noordoost-Brabant is ons 'kerngebied'.