17 augustus 2017 - Herinrichting Katwijkseweg en omgeving

In opdracht van de gemeente Cuijk wordt de Katwijkseweg en omgeving opnieuw ingericht. De werkzaamheden starten op 4 september 2017 aanstaande en zullen acht tot tien weken duren.

Herinrichting

De Katwijkseweg wordt vanaf de Beersebaan tot aan de Galberg geheel opnieuw ingericht. Om te beginnen worden de betonplaten verwijderd. Dit opbreken van het beton kan gepaard gaan met overlast. Helaas is dat niet te voorkomen. We proberen de overlast wel tot een minimum te beperken. Na het verwijderen van het beton worden en links en rechts rode asfaltstroken aangelegd voor fietsers. Het middengedeelte van de weg wordt bestraat. De breedte van de weg blijft hetzelfde, daardoor blijft Katwijk bereikbaar voor vrachtwagens en landbouwverkeer. De kruisingen worden echter uitgevoerd als plateau en de maximum toegestane snelheid wordt teruggebracht van 50 km naar 30 km.

Planning

Het werk start op 4 september 2017 Naar verwachting duren de werkzaamheden acht tot tien weken. Een vlotte voortgang is onder afhankelijk van het weer. Het werk begint tussen de Valuwsedijk en de Beersebaan. Daarna wordt naar het noorden toe gewerkt.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de Katwijkseweg niet toegankelijk voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid met de gebruikelijke, gele borden. Omdat er van kruising naar kruising wordt gewerkt, is de bereikbaarheid van de sportverenigingen gewaarborgd. Daarbij komt ook dat bestemmingsverkeer mogelijk sneller voor een deel weer over de Katwijkseweg kan rijden. Dat laatste wordt telkens ter plekke bepaald, afhankelijk wat daarin praktisch haalbaar is.

Werkzaamheden Maasboulevard

Op de kruisingen Waaistraat – Maasboulevard en Maasboulevard – Cantheelen wordt een verkeersplateau aangebracht. Ook daarvoor geldt dat dit gepaard kan gaan met enige overlast. Voor de werkzaamheden wordt een omleiding ingesteld.

Informatie

Kijk hier voor de tekeningen en een lijst met veel gestelde vragen. Heeft u (andere) vragen over dit onderwerp, neem dan contact op met de heer B. Coolen, tel. 0485-396600, e-mail, bob.coolen@cgm.nl.