28 augustus 2017 - Open dag bij Wereldtuin Verdeliet

Open dag 2 september
 
Op zaterdag 2 september van 11.00 uur tot 15.30 uur is het weer de jaarlijkse Open dag bij Wereldtuin Verdeliet Land van Cuijk. Iedereen is welkom en kan zien wat er het afgelopen jaar is gebeurd in de tuin. Je kunt alles proberen, bekijken, ruiken en proeven en met de medewerkers van Verdeliet in gesprek gaan.  
Aansluitend is er om 16.00 uur een netwerkbijeenkomst om alle sponsoren van de afgelopen jaren te bedanken voor hun inzet bij de tuininrichting, organisatie en verbouwing. Hierbij sluit gedeputeerde Johan van den Hout, onder andere verantwoordelijk voor milieu, water en natuur, aan. Ook onze contactwethouder bij de gemeente Cuijk, Gerard Stoffels, gericht op de revitalisering van De Valuwe, en politieke partijen zijn aanwezig.
 
 
Verdeliet is een sociaal, groen, ondernemend en duurzaam burgerinitiatief in Cuijk. Na een snelle doorstart vanaf 2013 is nu een goede basis gelegd om verder te groeien. De nodige verbeteringen zijn uitgevoerd aan het gebouw, de kas en de tuin zodat de ruimten gehuurd kunnen worden.
Verdeliet is een plaats waar mensen met plezier samenwerken, hun talenten inzetten en ontwikkelen, hun kennis en ervaring delen door het onderhouden en exploiteren van de tuin en gebouwen. Bij de Wereldtuin zetten zo’n 60 mensen zich in. Speciale aandacht gaat uit naar mensen met een (tijdelijke) kwetsbaarheid. De groep medewerkers (vrijwilligers) is zeer divers en de mix van mensen maakt Verdeliet zo’n bijzondere plek.


Vernieuwde website  
                                                                                    
Verdeliet heeft inmiddels haar website vernieuwd met hulp van reclamebureau Inpladi uit Cuijk. Je kunt daar alles lezen over de tuin, de organisatie en de mensen, bijvoorbeeld dat we dit seizoen al 50 kilo honing hebben geslingerd, wekelijks verse tuinproducten leveren aan restaurant SMAAK en groenten, kruiden en honing verkopen als we open zijn. Ook kun je terecht bij de wereldtuin voor “Ieder z’n vak” waarin mensen hun eigengemaakte cadeauartikelen verkopen. 10 % van de verkochte spullen gaat naar Verdeliet.
Verdeliet is een sociale ontmoetingstuin met als motto: doen, delen en beleven. Wil je meer informatie of mee doen met Verdeliet, loop dan eens binnen als we open zijn of stuur een e-mail naar info@verdeliet.nl. Bezoek ook onze nieuwe website www.verdeliet.nl, Wereldtuin Verdeliet Land van Cuijk is te vinden aan de Toermalijnlaan 40, wijk De Valuwe in Cuijk