5 juli 2017 - Nieuws van Verdeliet

Meedoen aan verder bouwen van Verdeliet en de vernieuwde website Open dag 2 september
 
Op zaterdag 2 september van 11.00 uur tot 15.30 uur is het weer de jaarlijkse Open dag bij Wereldtuin Verdeliet Land van Cuijk. Iedereen is welkom en kan zien wat er het afgelopen jaar is gebeurd in de tuin. Je kunt alles proberen, bekijken, ruiken en proeven en met de medewerkers van Verdeliet in gesprek gaan.  
Aansluitend is er om 16.00 uur een netwerkbijeenkomst om alle sponsoren van de afgelopen jaren te bedanken voor hun inzet bij de tuininrichting, organisatie en verbouwing. Hierbij sluit gedeputeerde Johan van den Hout, onder andere verantwoordelijk voor milieu, water en natuur, aan. Ook onze  contactwethouder bij de gemeente Cuijk, Gerard Stoffels, gericht op de revitalisering van De Valuwe is aanwezig. We kijken samen terug en vertellen over onze ambities.
 
Doe je mee aan het verder bouwen van het burgerinitiatief?
 
Verdeliet is een sociaal, groen, ondernemend? en duurzaam burgerinitiatief in Cuijk. Na een snelle doorstart vanaf 2013 zijn nu de kernactiviteit, het verdienmodel en de koers duidelijk. De nodige investeringen zijn uitgevoerd aan het gebouw, de kas en de tuin en dit legt een goede basis om de organisatie verder te gaan uitbouwen.
Verdeliet is een plaats waar mensen met plezier samenwerken, hun talenten inzetten en ontwikkelen, hun kennis en ervaring delen door het onderhouden en exploiteren van de tuin en gebouwen. Bij de Wereldtuin zetten zo’n 60 mensen zich in. Speciale aandacht gaat uit naar mensen met een (tijdelijke) kwetsbaarheid. De groep medewerkers (vrijwilligers) is zeer divers en de mix van mensen maakt Verdeliet zo’n bijzondere plek.
 
Om alles in goede banen te leiden hebben wij op verschillende onderdelen extra inzet van mensen nodig. Voor geïnteresseerde kandidaten liggen de profielen van de vacatures klaar.   
 
o   Gastheer / gastvrouw. Je bent het eerste contact en daarmee ons visitekaartje voor bezoekers, medewerkers (vrijwilligers), huurders en buurtbewoners. Je bent ongeveer 13/15 uur per week beschikbaar en woont bij voorkeur in de gemeente Cuijk (met een vrijwilligersvergoeding).
 
o   PR medewerker. Je maakt het communicatieplan en richt je op de organisatie en coördinatie van onze communicatie. Je werkt daarbij samen met andere medewerkers en zet zo Verdeliet verder op de kaart met een eigen geluid en gezicht. Je hebt ongeveer 3 tot 4 uur per week beschikbaar.
 
o   Beheer medewerker. Je taken zijn het beheer van de locatie, met een gebouw, kas en loods op een oppervlakte van bijna 3000 m2. Daarbij hoort het maken van een onderhoudsplan, uitvoering van het plan van aanpak RI&E en overleg met medewerkers over beheer en verhuur. Je hebt ongeveer 3 tot 4 uur per week beschikbaar.
 
Vernieuwde website        
                                                                             
Verdeliet heeft inmiddels haar website vernieuwd met hulp van reclamebureau Inpladi uit Cuijk. Je kunt daar alles lezen over de tuin, de organisatie en de mensen, bijvoorbeeld dat we dit seizoen al 50 kilo honing hebben geslingerd, wekelijks verse tuinproducten leveren aan restaurant SMAAK en groenten, kruiden en honing verkopen als we open zijn. Ook kun je terecht bij de wereldtuin voor “Ieder z’n vak” waarin mensen hun eigengemaakte cadeauartikelen verkopen. 10 % van de opbrengst van de verkochte spullen gaat naar Verdeliet.
Verdeliet is een sociale ontmoetingstuin met als motto: doen, delen en beleven. Wil je meer informatie of mee doen met Verdeliet, loop dan eens binnen als we open zijn of stuur een e-mail naar info@verdeliet.nl. Bezoek ook onze nieuwe website www.verdeliet.nl, Wereldtuin Verdeliet Land van Cuijk is te vinden aan de Toermalijnlaan 40, wijk De Valuwe in Cuijk.