22 juni 2017 - ZONDAG 25 JUNI LAATSTE KERKDIENST H.JOZEFKERK

 
Bouw multifunctionele accommodatie De Valuwe start direct na bouwvak

Aanstaande zondag 25 juni om 14.00 uur vindt de laatste kerkdienst plaats in de H. Jozefkerk in de wijk De Valuwe. Bisschop Gerard de Korte van het bisdom Den Bosch draagt bij wijze van uitzondering deze laatste mis op. Vanaf maandag 26 juni starten vrijwilligers van de parochie met het leegmaken van de ruimte. Zo worden bijvoorbeeld alle kerkbanken verwijderd en krijgen andere zaken een nieuwe bestemming of worden opgeslagen. Parochianen die hierbij willen helpen kunnen zich melden bij Frans van den Bogaard, via telefoonnummer 06 12 07 48 00. De H. Jozefkerk wordt omgebouwd tot een moderne multifunctionele accommodatie.

Voorbereiding
De officiële bouwaanvraag voor de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) die in het kerkgebouw wordt gerealiseerd is inmiddels ingediend bij de gemeente. Vanaf het moment waarop de parochianen het gebouw hebben leeggemaakt – dit duurt circa twee weken – doet het parochiezaaltje naast het kerkgebouw dienst als noodkerk, tot het moment van oplevering van de nieuwe MFA (naar verwachting in december 2017). Na het leegmaken van de ruimte start de aannemer met de eerste voorbereidingen op de (ver)bouwwerkzaamheden. Deze werkzaamheden duren tot de bouwvakvakantie (31 juli tot en met 18 augustus). Welke aannemer de werkzaamheden gaat uitvoeren wordt na de officiële gunning in de maand juli bekend. De daadwerkelijke start van de (ver)bouwwerkzaamheden is gepland op 21 augustus.

MFA
In de nieuwe MFA De Valuwe worden onder meer gerealiseerd: een groteactiviteitenzaal, een kleinere ontmoetingszaal, een keuken, vergaderruimten, bergruimten en een aantal ruimtes voor onder andere Fysiotherapie De Valuwe en de GGZ. Onder andere de KBO, Dichterbij, SWOC en Safina gaan ook gebruik maken van de nieuwe MFA. 


Afbeelding:  indeling nieuwe MFA zoals getoond op de LinkedIn pagina van Lamers en Visser Bouwmanagement en Bouwtechnieken