7 februari 2017 - Cursus ecologisch/milieuvriendelijk tuinieren

Het eten van eigen bodem en seizoengebonden groenten wint steeds meer terrein. Hoe leuk kan het zijn je zelf geteelde groenten op tafel te zetten. Je weet wat je eet en tijdens de teelt ben je heerlijk bezig in de natuur. Heb je het plan om een eigen moestuin te beginnen of ben je net op weg en kun je wel een handje geholpen worden?  Verdeliet helpt je graag  om op milieuvriendelijke wijze te tuinieren met respect voor milieu, mens en dier. Onze ontmoetingstuin in Cuijk is hier een mooi voorbeeld van. De cursus is onder begeleiding van Sjaak Cremers, een medewerker van onze tuin. Wanneer je een moestuin gaat aanleggen op natuurlijke wijze zijn een aantal basisprincipes van belang zoals bodem en bodembewerking, plantenvoeding en plantengroei, wisselteelt,              (foto van Marcel Heeres)               bescherming van planten en oogsten/bewaren. Dit komt aan bod in deze cursus.


De cursus is op de volgende zaterdagen: 4 maart, 18 maart en 25 maart. In overleg met de cursusleider en de cursisten en afhankelijk van de nog onbeantwoorde vragen is  een 4e datum mogelijk. De cursus is van 10.30 tot 12.00 uur. De kosten zijn € 30,00 per persoon.
U kunt zich opgeven via verdeliet@hotmail.com t.a.v. AnneMiek Bosch of telefonisch 06-29402719. Natuurlijk staat er, tijdens de cursus, een kop koffie of thee voor u klaar bij Verdeliet, Toermalijnlaan 40 in Cuijk.
 
NLDOET 11 maart
Op zaterdag 11 maart 2017 is het weer NL Doet. Het Oranje Fonds organiseert deze landelijke dag. Iedereen is welkom om een dagje mee te komen helpen bij Verdeliet van 9.00 tot 16.30 uur. We gaan aan het werk met de inrichting van een terras en nieuwe aanplant, de aanplant in de borders, voorbereidend tuinwerk voor het nieuwe tuinseizoen en diverse huis- en tuin klussen. Nieuwsgierig wat er gebeurt bij Verdeliet en het zelf eens komen beleven? Geef je dan op via www.nldoet.nl en kijk bij woonplaats Cuijk.