1 februari 2017 - DRINGEND GASTGEZINNEN GEZOCHT!

Van 5 tot en met 10 maart a.s. vindt in Cuijk het Model European Parliament, kortweg MEP, plaats. Het MEP is een simulatiespel waarbij 180 scholieren van 26 scholen uit Vlaanderen en Noord Brabant het Europese parlement naspelen. Het MEP bestaat al meer dan 25 jaar en vindt beurtelings plaats in Vlaanderen en Noord Brabant. Dit jaar heeft het Merletcollege de eer om het MEP 2017 in Cuijk te organiseren.
 
De voorbereidingen verlopen voorspoedig. Er is een mooie samenwerking met o.a. het ROC de Leijgraaf, de Schouwburg, de gemeente Cuijk, hotel Van der Valk in Cuijk, de openbare bibliotheek en de protestantse gemeente in Cuijk.
 
Wat op dit moment nog wel een probleem is, is het vinden van voldoende gastgezinnen om de scholieren gedurende de MEP week te huisvesten. Doordat we te weinig gastgezinnen hebben moeten we groepsaccommodaties huren. Deze kostenpost drukt zwaar op ons budget. Als we nog 40 leerlingen kunnen onderbrengen zouden we zeer geholpen zijn.
 
Gastgezin zijn houdt in dat de leerlingen vijf keer overnachten, in de ochtend een ontbijt krijgen en enkele keren ´s avonds een warme maaltijd mee-eten. Voor enkele warme maaltijden en alle lunches wordt gezorgd. De slaapplaats mag eenvoudig zijn: een luchtbed of matras op de grond voldoet prima! De leerlingen kunnen een slaapzak meenemen.
 
Meer informatie en het programma van de MEP week vind u hier op de site. Hier kunt u zich ook inschrijven als gastouder.
Voor vragen kunt een mail sturen naar ondergetekenden.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Eva Jongen e-mail  
Kitty Schuur e-mail