27 januari 2017 - START NIEUWBOUW 58 HUURWONINGEN FASE 3

Woningcorporatie Mooiland is in De Valuwe gestart met de bouw van 58 sociale huurwoningen. Het gaat om sociale huurwoningen voor jong en oud, van ruime eengezinswoningen met of zonder zolderruimte tot appartementen en nultredenwoningen met slaap- en badkamer op de begane grond. Woonwijk De Valuwe is volop aan het vernieuwen. Mooiland en de gemeente Cuijk trekken hierbij samen op met de wijkraad De Valuwe en de bewoners. Aannemer Van der Heijden bouw en ontwikkeling levert de eerste woningen op in juni 2017.

Betaalbaar en duurzaam
Mooiland heeft in al haar huurwoningen nadrukkelijk oog voor betaalbaarheid en duurzaamheid, en dus ook in de 58 nieuwbouwwoningen in wijk De Valuwe. Nieuwe woningen zijn zo veel mogelijk energiezuinig, wat huurders merken aan lagere stookkosten. Alle woningen worden voorzien van zonnepanelen.

De oudste uitbreidingswijk van Cuijk, De Valuwe, ondergaat een ingrijpende en gefaseerde vernieuwing. Met de bouw van deze 58 nieuwbouwwoningen realiseert Mooiland fase 3.

Informatiemiddag
Op donderdag 9 februari tussen 16.00 en 19.00 uur houdt Mooiland een informatiemiddag voor belangstellenden. Iedereen is van harte welkom in de Parochiezaal naast H. Jozefkerk, Valuwe 1 in Cuijk. Kijk voor meer informatie op mooiland.nl/devaluwe.

Start verhuur
De woningen gaan vanaf maandag 30 januari 18.00 uur in de verhuur op mijnwoningzoeken.nl. Het is mogelijk om tot maandag 13 februari 12.00 uur via de website te reageren.

Samen voor een vitale wijk
De Valuwe is een revitaliseringswijk in Cuijk Noord. Gemeente Cuijk, Wijkraad De Valuwe, woningcorporatie Mooiland en de bewoners pakken samen de wijk aan. Honderden huizen worden gerenoveerd of gefaseerd vernieuwd en de leefbaarheid wordt verbeterd door diverse initiatieven van en met bewoners. Voorbeelden hiervan zijn de wijktelevisie en het wijktoneel, mede mogelijk gemaakt door de buurtbudgetten. Ook door het plaatsen van het eerste bankje in het kader van het Social Sofa project, werken bewoners gezamenlijk aan de wijk.