19 oktober 2016 - inloopbijeenkomst verbouwing H. Jozefkerk

Samen met Woningcorporatie Mooiland, wijkraad De Valuwe, de GGZ Oost Brabant, de Stichting Dichterbij en de Stichting mfa De Valuwe, organiseert de gemeente Cuijk op donderdag 3 november aanstaande tussen 16.30 uur en 19.30 uur een openbare inloopbijeenkomst over de geplande verbouwing van de H. Jozefkerk in de wijk De Valuwe. De bijeenkomst (in de vorm van een doorlopende informatiemarkt met verschillende kraampjes) vindt plaats in de parochiezaal naast het kerkgebouw.

De plannen
Tijdens de inloopbijeenkomst presenteren verschillende partijen (Woningcorporatie Mooiland, GGZ Oost Brabant, Stichting Dichterbij, Stichting mfa De Valuwe en de gemeente Cuijk) hun plannen rond de verbouwing (fase 2c van de revitalisering van uw wijk De Valuwe). Deze plannen omvatten onder andere:
·       De realisatie van een multifunctionele accommodatie (mfa) met een nieuw wijkgebouw;
·       meerdere ruimten voor verhuur aan andere instellingen en organisaties, en;
·       een appartementencomplex waar mensen passende zorg kan worden geboden (op de locatie van de huidige parochiezaal en rondom het huidige kerkgebouw).

De bijeenkomst wordt gehouden tussen 16.30 uur en 19.30 uur. U kunt dus zelf kiezen wanneer u naar de parochiezaal komt. De verschillend partijen hebben elk een eigen kraampje en laten u bijvoorbeeld tekeningen zien en natuurlijk zijn zij beschikbaar voor het beantwoorden van uw eventuele vragen.

De klankbordgroep
Rond de verbouwing van de H. Jozefkerk wordt (net als bij andere bouwplannen in de wijk) een klankbordgroep opgericht. Als lid van de “Klankbordgroep De Valuwe Fase 2c” kunnen direct omwonende - samen met vertegenwoordigers van andere belanghebbende partijen - vooraf de ontwerpen bekijken en daarover advies geven. De klankbordgroep vergadert enkele keren per jaar. Adviezen, tips en ideeën vanuit de klankbordgroep worden altijd meegewogen bij het uiteindelijk plan. Wilt u lid worden van de klankbordgroep voor Fase 2c? Dan kunt u zich aanmelden door een e-mailbericht te sturen naar info@mooiland.nl, t.a.v. Betty Vissers, en o.v.v. Deelname Klankborgroep De Valuwe Fase 2c.