16 november 2015 - update voor omwonenden fase 3

Graag houden wij u de komende periode op de hoogte van de ontwikkelingen en werkzaamheden in fase 3 Revitalisering van De Valuwe in Cuijk (het gebied gelegen tussen de Vuurijzerstede, de Crusaatstede, de Goudenrijderstede en de Keurvorsterstede).
 
In de 3de fase Revitalisering De Valuwe worden 90 woningen gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouwwoningen en appartementen. In deze brief leest u welke werkzaamheden binnenkort plaatsvinden om de woningen te slopen en te starten met de nieuwbouw.
 
Wat staat er te gebeuren?
Devoorbereidingen voor de sloopwerkzaamheden van de leegstaande woningen bevinden zich in een afrondende fase. Beelen Sloopwerken is inmiddels ook gestart met de sloop van de eerste woningen aan de Crusaatstede en de Patakondreef.
 
Hoe ziet de planning van Beelen eruit?
Beelen Sloopwerken is vanaf maandag 2 november 2015 gestart met een gefaseerde sloop van de 90 woningen behorende tot fase 3 Revitalisering De Valuwe. De woningen aan de Crusaatstede 1 t/m 24 en aan de Patakondreef 1 t/m 10 worden als eerste gesloopt.
 
Woensdag 11 november worden de hekken rondom de overige blokken woningen geplaatst. Het betreft de 16 seniorenwoningen aan de Robijnlaan/Vuurijzerstede en de eengezinswoningen aan de Crusaatstede 26 t/m 40, Leeuwengrootstede 1 t/m 21 en 32 t/m 52, Vuurijzerstede 50 t/m 70 en Goudenrijderstede 57 t/m 77. Er zal gefaseerd met de sloop van deze woningen worden gestart.
 
Overlast
Het is mogelijk dat u overlast heeft van de sloopwerkzaamheden. Zo kunt u last hebben van verspreiding van stof. Wij adviseren u om gedurende de werkzaamheden de ramen overdag dicht te houden. Ook kan het raadzaam zijn uw was niet buiten te hangen. Uiteraard doet het Beelen Sloopwerken er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Wij hopen hierbij op uw begrip.
 
Veiligheid
Mooiland doet er alles aan om de veiligheid van omwonenden te garanderen. Vanaf september is elke avond en nacht een beveiligingsbedrijf in het plangebied aanwezig om vandalisme en vernielingen tegen te gaan. Nu het eerder donker wordt, zijn vanaf afgelopen weekend de uren uitgebreid en zal het beveiligingsbedrijf vanaf 16.00 uur al aanwezig zijn in het plangebied en surveilleren tot 7.00 uur ’s ochtends. Afgelopen weekend was het beveiligingsbedrijf zelfs 24 uur actief. Mocht u onveilige situaties signaleren, schroom niet om de medewerker van het beveiligingsbedrijf hierover aan te spreken. Ook kunt u altijd terecht bij Peter Hendriks, wijkmeester De Valuwe.
 
Vragen?
Heeft u nog vragen over de ontwikkelingen van De Valuwe? Neem dan gerust contact op met Cor Dekkers, projectleider de Valuwe of Betty Vissers, Sociaal Consulent van Mooiland via telefoonnummer 0486 439 900. Ook kunt u met vragen over de sloopwerkzaamheden contact opnemen met Beelen Sloopwerken, telefoonnummer 0341 263 010.
 
Met vriendelijke groet,
Mooiland
 
 
 
 
 
(Deze brief is automatisch aangemaakt en daarom niet ondertekend).