13 maart 2015 - HOOGSTE PUNT NIEUWBOUW DE VALUWE CUIJK BEREIKT

Gisteren is het hoogste punt bereikt van het nieuwbouwproject De Valuwe in Cuijk. Deze dag werden de vlaggen gehesen en was er een aardigheidje voor alle bouwvakkers. Cor Dekkers, projectleider nieuwbouw van Mooiland, heeft richting alle bouwvakkers en betrokken partijen een kort dankwoord uitgesproken.
 
Mooiland bouwt in De Valuwe in fases. Na fase 1, de oplevering van de nieuwbouw aan de rand van de wijk, volgde in fase 2 de herinrichting van het plein en de renovatie van het winkelcentrum. In het hart van de wijk en dichtbij voorzieningen, worden nu 26 huurappartementen en 11 huur eengezinswoningen gebouwd.
 
Bouw woningen verloopt voorspoedig
In september van 2014 is bouwbedrijf Pennings gestart met de nieuwbouw. Naar verwachting worden de woningen nog voor de zomervakantie van dit jaar opgeleverd. Cor Dekkers: ‘De uitvoering loopt zeer voorspoedig. Wij verwachten de woningen nog voor de bouwvakvakantie op te kunnen leveren en de sleutels uit te reiken aan onze huurders.’
 
 
Meer informatie
Op onze website www.mooiland.nl vindt u meer informatie over dit project. Alle woningen zijn al toegewezen aan de toekomstige bewoners. 

Samen voor een vitale wijk
De Valuwe is een revitaliseringswijk in Cuijk Noord. Gemeente Cuijk, Wijkraad De Valuwe, woningcorporatie Mooiland en de bewoners pakken samen de wijk aan. Honderden huizen worden gerenoveerd of gefaseerd vernieuwd en de leefbaarheid wordt verbeterd door diverse initiatieven van en met bewoners. Voorbeelden hiervan zijn de wijktelevisie en het wijktoneel, mede mogelijk gemaakt door de buurtbudgetten. Ook door het plaatsen van het eerste bankje in het kader van het Social Sofa project, werken bewoners gezamenlijk aan de wijk.