1 oktober 2014 - Wijkevenement De Valuwe groot succes.

Geen geparkeerde auto’s, maar koeien, ganzen, konijnen en vooral veel Valuwenezen op klompen waren er afgelopen zondag op het Valuweplein  te vinden.  Deze plotselinge uitbarsting van  Hollandsche folklore was te wijten aan het wijkevenement wat wijkraad De Valuwe dit jaar voor het eerst sinds 7 jaar weer georganiseerd heeft.  Het thema van deze editie was verbinden. Dit kwam mooi tot uiting in de openingsceremonie waar de 3 mede-eigenaren van de Wijk  (gemeente Cuijk, woningcorporatie Mooiland en de bewoners zelf (vertegenwoordigd door de wijkraad)) begeleid door steltlopers, de Valuwe letterlijk verbonden door linten in de kleuren van de wijk rondom het plein te spannen. Vervolgens werd er in optocht, vooraf gegaan door de ganzenfanfare, naar het bouwterrein aan de Guldengaarde gegaan waar de start van de bouw gevierd werd door het onthullen van het bouwbord en het loslaten van ballonnen. Tijdens deze ceremonie zong zangeres Ingrid Hijl het speciaal voor deze gelegenheid geschreven Valuwelied.
 
Na deze officiële handeling kon het feest echt losbarsten, meer dan 1000 bezoekers hebben zich laten knippen, schminken, stylen of hebben zich te goed gedaan aan de verschillende exotische hapjes en drankjes, bereid door bewoners van de wijk. Door het goede weer was het heerlijk om op het terras te midden van al deze activiteiten met een koel drankje  even bij te komen. 
 
Hoogtepunt van de dag was de klompendans waarvoor er 400 gratis klompen uitgereikt zijn.  Die dansers hebben onder de deskundige leiding van Chance4Dance samen een nieuwerwetse klompendans gedanst waarna de stenen van het nieuwe Valuweplein meteen goed vast lagen. Heel iets anders dan de klompendans was de afsluiter van de dag: een DJ contest van jongerencentrum Cyou  had de eer af te mogen sluiten en zorgde voor  een dampend einde van een zeer geslaagde dag.