11 oktober 2013 - Marius van den Elzen stopt als projectleider

Na zich bijna 17 jaar lang voor zijn wijk ingezet te hebben, trekt Marius van den Elzen zich op 24 oktober aanstaande terug uit het revitaliseringproces om van zijn pensioen te gaan genieten.
 
Voordat Marius aan zijn Valuwse loopbaan begon heeft hij onder andere al op 16 jarige leeftijd in Volkel de (nog steeds bestaande) jongerensoos Plock opgericht, was hij directeur van bureau jeugdzorg en is hij oprichter en lijsttrekker van de Cuijkse politieke partij PAL geweest.
 
In 1996 begon hij als voorzitter van Belangengroep Cuijk-Noord en later de wijkraad De Valuwe. Vanuit die functie werd hij in september 2004 projectleider Revitalisering De Valuwe. Vanaf het begin heeft Marius gezegd: ik wil iets anders dan een “gewone wijkraad”. Het moet vernieuwend zijn, er moet iets gebeuren mét en dóór de wijkbewoners en het mag geen klachtenbureau worden.
De revitalisering van de Valuwe is in 1997 begonnen met het opnieuw inrichten van het speelveld bij basisschool De Regenboog: wat een onooglijk hondenpoep/voetbalveld was, werd samen met de buurtbewoners en de wijkraad een aantrekkelijk speelterrein. Marius heeft zich hier sterk voor gemaakt. Daarna heeft hij zich gericht op de sociale kant van de Valuwe. Als projectleider is Marius de kartrekker van dit project.
 
Onderdeel van het project revitalisering de Valuwe was het herontdekken van de eigen kracht en mogelijkheden van de wijkbewoners. Marius zocht naar manieren om dat te bewerkstelligen en vond er vier; het klavertje vier, te weten; buurtbudgetten, buurtbemiddeling, Eigen Kracht en Wijktoneel. Dit klavertje vier eindigde in 2009 bij de laatste 10 genomineerden voor een appeltje van oranje. Het Wijktoneel won met het - in een van de te slopen flats gespeelde- stuk “Weg van mijn wijk” de cultuurprijs Cuijk in 2010.
Marius heeft met zijn inzet en motiverend vermogen veel gedaan voor onze wijk en we willen zijn afscheid dan ook niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Iedereen die wil is welkom om op donderdag 24 oktober van 16:30 tot 18:30 in basisschool de regenboog hem persoonlijk te bedanken voor zijn inspanningen.